Waar en wie?

De cursus wordt in ongeveer 20 landen gegeven, in diverse talen, en vindt zijn oorsprong in de VS, Oregon/Californie, ontwikkeld door Sanaya Roman en Duane Packer met hun gidsen Orin en DaBen. Meer info www.orindaben.com.

lb115e_thumbnail

In Nederland is er een netwerk van docenten, waarvan ik (Hanke) er één van ben. Mijn bevoegdheid om les te geven haalde ik in 1999. 

Twee maal per jaar bezocht ik het live seminar “Light Body” van Daben in de Verenigde Staten in Oregon. Omdat  Duane afgelopen zomer is overleden, en Sanaya al 1,5 jaar eerder, zijn  deze bezoeken gestopt. We zijn nu een nieuwe vorm aan het ontwikkelen  om het werk van Orin en DaBen verder uit te kristalliseren. 

Al meer dan 25 jaar haal ik mijn inspiratie uit de Light Body. Het heeft mijn hart geopend, mijn lichaam stromend gemaakt en daarmee ‘genezen’. In eerste instantie zag ik altijd eten in meditaties en heb toen besloten hier mijn werk van te maken. Ik startte met catering en gaf kookworkshops, soms gecombineerd met meditatie. Sinds 2014 huurde ik de Kersentuin (www.ster.nu)  waar ik mensen een plek bood om even tot zichzelf te komen, uit te rusten, of om feestelijk bij elkaar zijn met familie en vrienden.

inmiddels is Ster in de Kersentuin een befaamde plek voor lunch en high tea. In de winter geef ik er op de donderdag meditatie-bijeenkomsten.

Zowel het werk van DaBen als Orin is voor mij zeer waardevol, en ik werk er vaak dagelijks mee. Daarnaast heb ik mijn eigen gids, die mij bij staat met raad en daad.


Tegelijkertijd had ik een grote hobby en dat was dansen. Sinds 2008 doe ik aan biodanza, wat zeer goed matcht met de energieen die ik van DaBen en Orin heb geleerd. Eigenlijk integreer ik ze dan in de dans. Zowel biodanza als de meditaties zijn voor mij essentieel om gezond en vitaal te blijven.

Eén reactie op “Waar en wie?

  1. Wanneer zijn er weer open bijeenkomsten?
    Mijn groep die het boek De Hoeders van de Aarde een jaar lang hebben bestudeerd en besproken zijn zeker geinteresseerd.
    Met dank voor antwoord en hartelijke groet,
    Maarten Nederhorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *